25/09/2018 4 reacties

BYRON BAY AND BIRTHDAYS | Blog #3

Ik heb eindelijk mijn galerij-pagina een beetje kunnen aanvullen, want ik heb afgelopen weekend mijn eerste echte gemaakt. Neem dus zeker ook even een kijkje daar! Ik zit in een appgroep met 250 andere au pairs uit Brisbane, waarvan er eentje vorige week voorstelde om met de auto een dagje naar Byron Bay te gaan. Dit is een plaatsje 2 uur van Brisbane, een echt surfersparadijs en ook het meest oosterlijk punt van Australië. Dit leek mij een leuk plan en uiteindelijk gingen we zaterdag met een auto vol 5 meiden; 2 Amerikaans, 2 Duits en ik. Heel gezellig! We hadden een dagje gevuld met strand, frozen yoghurt en hiken om de lighthouse te bekijken. Plus natuurlijk alle instagramwaardige foto’s die gemaakt moesten worden. Ik hoop met sommige van deze meiden vaker af te kunnen spreken! De dag eindigde ook met een leuk verhaal. Omdat het best ver naar huis reizen is met het ov en Sarah toevallig al in de stad verbleef, kon ik bij haar logeren. Achteraf bleek de hotelkamer niet twee enkele bedden te hebben, maar 1 tweepersoonsbed.. Van Andrew moest ik deze blog ‘Sleeping with my hostmom’ titelen, maar dat ging mij toch iets te ver, haha! En zo maak ik elke week wel weer iets kleins, maar geks mee. Zo kreeg Andrew het eerste weekend dat ik hier was de vraag of ik zijn Amerikaanse vrouw was (Sarah was dat weekend ziek naar huis gegaan en wij leken met zn tweeën oprecht een gezinnetje, heel grappig) en ben ik ook al meerdere malen zus genoemd. Echt part of the family dus 😉Ook ben ik vrijdag voor het eerst de stad in geweest. Ik had een berichtje in de appgroep gegooid en binnen no-time had ik een afspraakje met Sandy, een Duits meisje. We zijn naar Southbank geweest, een soort boulevard aan de rivier, en hebben een rondje door de stad gelopen. Vervolgens hebben we fish&chips gegeten en hebben we gewoon gezellig gekletst. Het ov is hier heel goedkoop vergeleken met Nederland, dus ik ging met de trein terug naar het station hier in de buurt en ben vervolgens weer naar huis gereden.


Vrijdag was Hamish zijn verjaardag, hij werd 3! Wij hebben ’s ochtends cadeautjes gedaan en zondag hadden wij een verjaardag met vrienden en familie. Het was prachtig weer en de kinderen hebben zelfs gezwommen. Sinds ik hier ben is het alleen maar mooi weer geweest. Pas gister heb ik mijn eerste regendruppels gezien en vandaag hebben we de open haard aan. In Nederland is dat op het moment wel anders hoor ik! Maar ik zeur niet, ben dit weekend namelijk ook al lichtelijk verbrand door de zon hier. Ik zal hem jullie kant opsturen! 

En verder gaat het zijn gangetje. Ik leer elke dag iets nieuws en heb veel lol. Ook zijn er momenten dat ik dipjes heb en even met het thuisfront bel. Ik merk dat ik ook dagen gewoon een beetje Netflix moet kijken en ontspannen, want het kan best veel worden. Zo ben ik vandaag met deze blogpost bezig en heb ik een beetje Heartland gekeken (mijn nieuwe Netflix-favoriet). Ook heb ik georiënteerd op reisjes die ik misschien binnenkort wil gaan maken. Er zijn zoveel opties! Ik denk dat ik in ieder geval met Greyhound (de busservice voor lange afstanden) naar Melbourne ga reizen, want dan zie je meer dan als je vliegt. 

Ik probeer iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden van alles, maar soms kan ik niet op alle appjes snel reageren. Sorry daarvoor! Ik vind de reacties wel enorm leuk en hoop dat iedereen geniet van mijn blogs! Ze hebben hier momenteel ‘School Holidays’, wat betekent dat Emily vrij is de komende twee weken. Een excursie naar het Sciencemuseum staat al op de planning 😉 

Oh en als laatste moet ik mijn nieuwste verslaving nog even met jullie delen.. Vegemite. Een enorm typisch Australisch iets wat je op een stukje geroosterd brood smeert. Heel veel buitenlanders vinden het heel vies, want je moet er ook echt van houden. Het smaakt heel zout en ziet er niet uit, maar ik vind het echt heel lekker 🙂 Het wordt hier ook in enorme potten verkocht. 

Liefs Esmee

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *