02/10/2018 2 reacties

AU PAIR MEETUP EN RIVERFIRE | BLOG #4

Nieuwe week, nieuwe blog. Ook al is het al dinsdag.. oeps. Mijn week was vrij rustig. Emily heeft twee weken vakantie nu, dus ik had haar een paar dagen thuis. Ik merk dat ik het toch wel lastig vind om haar thuis bezig te houden, want alles is saaaaai. Maar we maken er het beste van en de avonden vind ik heel gezellig als Andrew en Sarah thuis zijn. Dan eten wij met z’n allen en wordt er gekletst over de dag. 

Vrijdag had ik een georganiseerde meet-up met andere au pairs vanuit de organisatie waarmee ik hier ben. Deze werd gehouden in het zuiden van de stad, waar ik met de trein naartoe ging. Ik heb van het station een aantal kilometer naar de locatie gelopen, want het was stralend weer en ik had geen zin om op de bus te wachten. Heerlijk. Er kwamen 5 andere meiden naar de meet-up, 4 Duitse meiden en 1 Nederlandse, Milou. Zij had mij een week geleden al een berichtje gedaan op Facebook en dat klikte heel goed. Zij woont in Sunshine Coast, ongeveer anderhalf uur van Brisbane (dit is voor Australische begrippen zowat om de hoek, haha). Zaterdagavond zou er Riverfire in de stad zijn (een heel groot vuurwerkshow) en ik nodigde haar uit om terug naar de stad te komen en bij mij te logeren. 

Zaterdag zijn wij dan de stad ingegaan met z’n tweeën en Katie, een Engelse au pair. We hebben op aanraden van Katie bij een Chocolatier in Southbank een Chocopizza gedeeld, zo lekker dat ik er dus niet vaker moet komen! Onderweg naar het terrein moesten we schuilen voor de regen, want er was die middag en avond wat onweer. Gelukkig hielden we het tijdens het vuurwerk droog. We hadden een mooi uitzicht vanaf Kangaroo Point Cliff en hebben genoten, want het was gaaf! Twintig minuten en een miljoen dollar later zijn we terug naar Southbank gelopen, heb ik wat Nando’s frietjes geprobeerd en zijn we weer met de trein naar huis gegaan.


Zondag heb ik Milou uitgezwaaid en toen kwamen ’s avonds vrienden van Andrew en Sarah langs, die tot maandag bleven. Het was hier een vrije dag en we hebben vooral rustig aan gedaan (oftewel film kijken en een middagdutje..). Ik heb zondag meegemaakt dat het hier ook heel slecht weer kan zijn. Milou en ik bleven maar roepen dat dit niet was waarvoor wij naar Australië waren gekomen; kou en regen, we begonnen ons erg thuis te voelen. Nu schijnt de zon gelukkig weer.


Rain, rain, go away..

En nu schrijf ik deze blog. Emily is vanavond logeren en ik heb Hamish vanaf 2 uur tot vanavond. Voor deze week heb ik niet veel op de planning staan, want Australië is niet zo fijn voor mijn portemonnee, haha. Als ik in November een trip wil maken, zal ik toch een beetje moeten sparen..

Fijne week allemaal! Ik mis jullie! ♥

Liefs Esmee

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *