05/11/2018 1 reactie

Glass House Mountains en sneeuw in Australië | Blog #6

Zo, het is alweer drie weken geleden dat ik mijn laatste blogpost schreef. De weken gaan steeds sneller voorbij en mijn dagen zijn ook best druk. Mijn wekker gaat om kwart voor 6 en dan app of bel ik meestal eerst even met het thuisfront. Nu de tijd in Nederland is verzet, is het tijdsverschil met hier 9 uur en dat maakt het in verband met de indeling van mijn werkschema soms best lastig om contact te hebben. Om 6 uur sta ik dan op en maak ik ontbijt voor mijzelf en de kids. Afhankelijk van hoe Sarah haar dag eruit ziet en of de kinderen meewerken, brengt of ik of zij ze naar school en daycare. De laatste tijd probeer ik in de ochtenden ook wat te sporten. Deze apparaten staan in Andrew zijn kantoor, waar ook een tv staat. Vorige week was ik onder het hardlopen aan het zappen en toen kwam opeens het NOS journaal op. Vanaf nu kan ik dus elke ochtend om 10 uur het journaal kijken! Heel grappig. Daarna lunch ik en moet ik om kwart voor drie weer Emily ophalen. Ze is vorige week begonnen met Karate, dus dat heeft ze nu ook 2x in de week. Het is zo weer 18.00 en dan eten we en gaan we al snel naar bed, de dagen beginnen hier vroeg en eindigen vroeg, heel Australisch. Zo begint de buurman gerust om 7.00 uur met grasmaaien. Het gras groeit hier trouwens crazy snel; 2 keer in de week zit Andrew 2 uur op de grasmaaier (ook op zondag, gebeurt thuis niet hoor) en het gras maaien heeft ook nog een hoge prioriteit, haha.

Ondertussen is het al een paar weken geleden, maar we zijn met het gezin een weekend naar Sunshine Coast geweest met de caravan. Het was lekker weer na alle regen die we de laatste tijd hadden en ik heb lekker met Milou af kunnen spreken (de au pair waar ik in blog #5 over verteld heb). Wij zijn zaterdag samen naar de Glass House Mountains geweest en hebben Mt. Ngungun beklommen. Het was best warm met 30 graden, maar we hadden een lekkere lunch ingekocht bij de Aldi. Boven op de berg hadden we een schitterend uitzicht en konden we zelfs Brisbane zien (een goede 150 kilometer verderop). ’s Avonds hebben wij nog een drankje gedaan in de stad en het was heel gezellig. Toen we zondag met de caravan terugreden naar huis, veranderde het weer onderweg ontzettend en was er een hele grote storm op komst. De weg naar ons huis is dan best gevaarlijk om te nemen, dus besloten wij om naar Andrew zijn bedrijf te rijden om daar te schuilen. Het water kwam met bakken uit de hemel en toen wij thuis kwamen had het in onze omgeving erg gehageld. De hagelstenen hadden zich op grote hopen verzameld en zagen er van veraf als grote hopen sneeuw uit. Sneeuw in Australië! Hop, auto aan de kant en natuurlijk moesten wij in onze slippers en korte broeken even in de ‘sneeuw’ spelen. We waren allemaal zo enthousiast. Alleen in de bergen in het zuiden van Australië valt weleens sneeuw, dus veel kinderen hier in de buurt kennen sneeuw helemaal niet. 

Afgelopen maandag had ik niet zo’n beste dag. Mijn Samsung besloot een duik te nemen en heeft waterschade opgelopen, waardoor hij het niet meer doet. Ik keek al langere tijd naar een iPhone, omdat dat veel beter gaat met mijn macbook, maar vond het nutteloos om zo veel geld uit te geven terwijl ik een goed werkende telefoon had. Nou, perfect moment dus, toch? Haha, de Apple store blij, ik semi-blij, mijn bankrekening niet zo blij. 

Sarah heeft zaterdag haar laatste examens van dit jaar gehad en moet nu nog twee weken stage lopen, waarna ze tot eind januari thuis is. De zomervakantie begint hier halverwege december, bijna! Dit betekent ook dat ik al bijna mijn reis ga maken, nog 3 weekjes en dan kan het aftellen totdat mama op visite komt ook beginnen! Zo enorm veel zin in!

Mijn weken bestaan eigenlijk vooral uit normale dagelijkse dingen, zoals opruimen en de was doen. Ik spreek veel af met meiden die ik hier en daar leer kennen en doe leuke dingen in de omgeving. Ik ben 2 weekenden terug met Katie en Ellen naar Mt. Coot-tha geweest, waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. We hebben hier een picknick gehouden met zonsondergang, heel leuk! Katie (Engels) is mijn buur-aupair en Ellen (Duits) was dat ook, maar helaas ging het bij haar gezin niet zo goed. Ze heeft toen een week in de stad gespendeerd om haar opties te bekijken en is gister naar een gezin in Sydney gegaan. Haar situatie was heel vervelend en ik leef zo erg met haar mee, nu ze weg is mis ik haar ook best wel want ze was heel leuk om tijd mee door te brengen. Vrijdagavond hebben we nog een filmavond gehouden en hebben we veel te veel junkfood gegeten. Ook ben ik met haar wezen indoor-rockclimbing een paar weken terug. 

Dit weekend is de warmte ook aangebroken. Het is al een paar dagen boven de 30 graden, dus gister was het een echte ‘zon’dag. Lekker in de zon liggen en zwemmen in het zwembad. We hebben in huis een airco en allemaal ventilatoren aan het plafond, dus die gaan binnenkort waarschijnlijk ook aan. En dan om te bedenken dat het tot februari makkelijk boven de 40 graden gaat komen. Ik mag nog lang niet zeuren, haha. Deze maand komt Henriette (een Canadees/Amerikaans meisje die ik vanuit Amerika ken) naar Brisbane en ik ga waarschijnlijk met haar afspreken. Waar zij woont ik Alberta is het nu al -20, dus ik heb haar al gewaarschuwd dat ze gaat smelten hier. Bizar dat je dan 50 graden gaat veranderen in temperatuur! Ik kijk er echt naar uit om haar hier te zien, toch een soort van iets ‘bekends’!

En dat was dan wel weer een beetje mijn verhaal, haha. We hebben de 31e een beetje Halloween gevierd (niet heel groot hier, maar wel een onderwerp onder de kids) en ik probeer wat leuke dingen te doen op donderdag en vrijdag met Hamish, want die dagen heb ik hem thuis. Zo zijn wij vrijdag naar een soort binnenpret geweest en spelen we veel met playdoh. Oh, dit vergeet ik bijna te vertellen! Ik heb ook mijn haar drastisch geknipt, haha. Ik kan het nu nog net vastdoen. Het voelt zo lekker met dit weer en het is lekker makkelijk in de ochtenden. Het valt mij nu al niet meer op, maar als ik foto’s naar thuis stuur dan zijn er altijd nog mensen die het niet weten. Dus bij deze!


Bedankt voor het lezen en tot de volgende blogpost. Ik mis jullie en hoop dat jullie allemaal een fijne week hebben! By the way, voor een hoop meer foto’s moet je op mijn Galerij-pagina zijn!

Liefs Esmee

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *