12/02/2019 2 reacties

Kerst, Oud en Nieuw en Mama op bezoek! | BLOG #10

Hallo allemaal! Ik loop nog steeds een beetje achter in de blogs, dus daarom probeer ik deze week alles een beetje in te halen. De vorige blog eindigde de dag voor mijn verjaardag, want toen kwam ik thuis van mijn roadtripje. Dit had ik zo gepland, omdat ik die toch met bekende mensen om mij heen wilde vieren. 19 december werd ik dus 19! Doordat ik zo kort ervoor nog volop aan het reizen was, had ik er eigenlijk heel weinig bij stilgestaan en kwam het een beetje uit het niets. Ik ben ook gewend om mijn verjaardag vol in de kou te vieren, maar dat was hier ook een totaal andere wereld. Het viel mij toch wat zwaarder dan ik eerst had gedacht. Ik miste thuis en doordat ik ook weer even moest wennen aan het au pair leven bij mijn hostfamily na het reizen, was het een emotioneel dagje. Sarah had ’s middags een lekker Australische pavlova gemaakt, er werd gezongen en ik kreeg zelfs wat cadeautjes! Samen met de jongste heb ik de kaarsjes uitgeblazen. Oh en wat de dag nog eens een stukje emotioneler maakte, ik startte mijn Macbook op en opeens ging het scherm op zwart, uit het niets. Apple gebeld en alles geprobeerd, maar hij moest toch naar de winkel om nagekeken te worden. Thank God had ik nog een week garantie erop zitten, want de rekening kon ik wel inlijsten zo crazy was hij. 

De week erop was het vervolgens Kerst, wat overigens ook zo aan mij voorbij is gegaan.. De kerstboom stond er wel, maar door de hitte heb ik zo het gevoel dat ik al maanden in augustus leef. Doordat het zo warm is, is kerst hier ook heel anders. Geen nette kleding en warme uitgebreide diners, maar eerder een chill dagje bij het zwembad in je togs (zwemkleding) met koude gerechten, zoals salade en garnalen. Een paar familieleden van mijn hostfamily kwamen naar ons toe en het was een rustige gezellige dag. Als je aan Andrew zou vragen wat zijn hoogtepunt van Kerst was, dan zou hij zeker over de skateboard beginnen waar ik zo prachtig vanaf ben gedonderd die dag. Terwijl iedereen die middag in het zwembad zat zag ik dat Andrew zijn skateboard erbij had gepakt en ook al weet ik dat mijn balans erg ver te zoeken is, besloot ik toch om een voet erop te zetten. Nog geen 5 seconden later vloog het ding opeens vooruit en vloog ik vol achteruit. Ik stond op en draaide mij om, en ja hoor de enige die het gezien had en niet kon bijkomen van het lachen was mijn hostdad. Gelukkig ging hij nog geen week later ook vol onderuit, dus we staan weer even. Tweede Kerstdag vieren ze hier trouwens niet zoals wij die thuis vieren volgens mij. Het heet Boxing Day en vooral de Boxing Day Sales in de stad is waar alles dan een beetje om draait. Ik ging toevallig die dag mijn Macbook weer ophalen bij de Apple store en heb meteen wat leuke deals gescoord (niet bij de Apple store helaas, daar heb ik wel genoeg geld uitgegeven). Ook heb ik net voor kerst de kerstparade in stad bezocht met mijn hostfamily en heb ik nog met Daphne de fireworks een van deze dagen bewonderd. 

De 27e vertrokken Andrew en Sarah met de kids om met Oud en Nieuw ergens te gaan kamperen. Dit kwam goed uit, want de volgende dag mocht ik naar het vliegveld om een heel speciaal iemand te omarmen; mama! Het was wel even heel gek om elkaar na vier maanden weer in het echt te zien, maar jeetje wat zag ze er goed uit na minstens 25 uur reizen! En geen jetlag! We hebben die eerste middag een kopje koffie gedaan en ergens geluncht, ook hebben we boodschappen gedaan en vooral veel gekletst. Wat wij precies alle dagen gedaan hebben, dat weet ik niet meer zo goed ondertussen.. We zijn een dag de stad in geweest met de trein en heb ik haar een kleine indruk van Brisbane proberen te geven; de Gallery of Modern Art, Southbank, Botanic Gardens, Roma Street Parklands, en de dag sloten wij af met de ferry naar Eat Street Markets. Ook heb ik haar de omgeving waar ik woon laten zien en hebben wij veel rondgereden in mijn mooie au pair autootje. We zijn een dag naar het noorden gereden om de Glass House Mountains te bewonderen en hebben wij dezelfde route gelopen die ik met Milou al eens eerder had gedaan. Ook zijn we een dagje naar de camping geweest om mijn hostfamily te ontmoeten en gingen wij van daaruit door naar het strand voor de rest van de middag. We hebben die week veel samen gekookt en veel koffietjes gedronken. Ook hebben wij lekker bij het zwembad gelegen en kon mama ’s avonds lekker wandelen met haar camera. De eerste paar dagen vielen mij best wel zwaar, omdat ik merkte dat ik een emotioneel wrak was. Alle emoties die ik de afgelopen vier maanden had gevoeld, kwamen er opeens allemaal uit, maar gelukkig was dit na een paar dagen ook wel weer goed, haha. We hebben films gekeken, oliebollen gebakken (ik heb haar verplicht een Koopmans pak te importeren) en vooral genoten van een weekje quality time. Ook was het best wel intensief om 7 dagen 24/7 met elkaar te zijn. Zo heb ik haar de eerste nacht uit mijn (tweepersoons)bed gestuurd, omdat ik niet samen in dat bed kan slapen. I need all the room, haha. Ook kan ik mij nog heel goed herinneren dat ik op een gegeven moment zei dat ik het gevoel had dat ik misschien best wel veranderd ben hier in Australië, waarop mijn moeder meteen antwoordde dat ik nog helemaal niks veranderd ben.. Dus dat. Haha. Oud en Nieuw hebben wij rustig gevierd met zijn tweetjes. We zijn de stad in geweest om rond 9 uur de eerste vuurwerkshow te bekijken, wat zeker de moeite waard was. Vervolgens gingen wij weer met de trein naar huis en hebben wij nog een oliebol gegeten en een programma op tv gekeken. Om 23.00 uur werd de vuurwerkshow in Sydney uitgezonden (daar is het namelijk een uur later ivm daylight savings, waar Brisbane niet aan doet) en zijn wij naar bed gegaan, want het was tenminste ergens in Australië al nieuwjaar. Ook heb ik haar op zondag de kerk laten zien waar ik hier heen ga, ongeveer 20 minuten van mijn huis (ondertussen heb ik hier ook wat Australische meiden ontmoet en spreek ik mee af!). Zondagavond 6 januari was het dan wel tijd om afscheid te nemen. Hier zag ik eerst heel erg tegen op, maar tijdens de periode dat mijn moeder er was heb ik ook mijn vlucht naar Amsterdam geboekt. Ik had vanaf dat punt dus een houvast, wat alles een stukje makkelijker maakte. We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven en toen stapte ze in het vliegtuig naar Abu Dhabi. Sindsdien bellen we elkaar elke dag even. Toch zo fijn dat ze hier even heeft kunnen zijn! En heel dankbaar!

Hierna heb ik een weekje een ‘normaal’ ritme gehad, wat toch niet heel ‘normaal’ was gezien het zomervakantie was. Ik ben alle dagen bezig geweest met de kids en heb verschillende dingen met hen gedaan. Andrew werd 9 januari 40 jaar dus dit hebben wij ’s avonds met een diner gevierd. Ook hadden wij die zaterdag een groot verjaardagsfeest met veel vrienden en buren, wat ook erg gezellig was. Het normale ritme duurde echter niet lang, want 15 januari zat ik alweer in het vliegtuig naar de Whitsundays, om een week in het noorden van Aussie op een zeilboot door te brengen. Deze fantastische week verdient zijn eigen blogpost, dus die probeer ik deze week ook nog even te schrijven. 

Hopelijk vonden jullie deze post wat en vergeet de foto’s niet te bekijken. Het zijn er niet zoveel, maar ze zijn wel wat persoonlijker. Dus ook wat specialer. Love and miss you guys!

Liefs, Esmee

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *