My story

Hi! Ik ben Esmee, achttien jaar en sinds september 2018 ben ik aan het werk als een au pair bij een Australisch gezin in Brisbane, Australië. In maart van dit jaar besloot ik om een tussenjaar te nemen na mijn vwo en mij uit te schrijven voor de studie geneeskunde in Rotterdam, waar ik op dat moment voor de selectieprocedure stond ingeschreven. Na jaren te hebben geroepen dat geneeskunde dé studie voor mij was, begon ik er begin dit jaar sterk aan te twijfelen of ik het wel echt wilde. Vwo vond ik op dat moment al moeilijk genoeg met de toenaderende examens en ik besloot om te doen wat beter voelde, een tussenjaar nemen en even op adem komen. Maar ik was niet van plan om een jaar stil te zitten of bij een supermarkt te werken, want dat leek mij maar niks. Ik droom al jaren van reizen, want ik heb nou eenmaal geen wortels (thanks mom and dad). Een jaar naar het buitenland gaan leek mij geweldig, maar wat ging ik dan daar doen? Ik ging wat googelen en kwam de website van TravelActive een paar jaar geleden al tegen, maar toen leek het een bizar idee om niet meteen te gaan studeren. Want ‘na je vwo ga je toch naar de universiteit?’, was wel erg mijn mentaliteit. 

Ik besloot er in maart dus vol voor te gaan. Geneeskunde uitgeschreven, TravelActive ingeschreven, een pakket ingevuld en opgestuurd, interview gehad, een familie gevonden, visum en reisverzekering aangevraagd, vliegtickets geboekt, het was een aardig proces, maar elke stap die ik zette vond ik erg leuk. Vooral toen ik mijn ‘emigratie’ bij de gemeente doorgaf, want zij zien een periode van langer dan 8 maanden als een emigratie, terwijl ik nog echt wel van plan ben om terug te komen (ik beloof het). Ik vond het proces erg leuk en TravelActive vond ik een fijne organisatie. 

Au pair zijn leek mij een perfect tussenjaar. Je gaat minstens zes maanden weg om bij een gezin in huis te wonen en voor de kinderen en een deel van het huishouden te zorgen, maar dit verschilt enorm per familie. Ik zocht iets bijzonders en Australië riep dat gevoel bij mij op. Veel mensen vroegen mij waarom ik niet terug wilde naar de VS, waar ik ben opgegroeid, maar dat ken ik al te goed. Ik wilde iets nieuws meemaken, maar toch wel de relaxte sfeer en beleefdheid behouden en vooral de Engelse taal! Iets als Spanje of Chili trok mij daarom totaal niet. Als au pair werk je dus voor het gezin en verdien je een bedrag variërend van 150 tot 350 AUD per week en krijg je daarnaast kost en inwoning. Alle gezinnen zijn anders en daarom moet je goed opzoek naar een gezin die goed bij jou past, qua normen en waarden, maar ook de eisen die je wellicht stelt zoals een eigen badkamer. Ik kwam uiteindelijk in juni in contact met een gezin uit Brisbane met twee kinderen, een meisje van 9 en een jongen van 2. De klik was er meteen en al snel maakten we het officieel dat ik hun au pair zou worden. 

En dan een paar maanden later zit je er opeens, in AUSTRALIË. Aan de compleet andere kant van de wereld. Nu ik terugkijk is het zo ontzettend makkelijk geweest. Voor iedereen die twijfelt om hetzelfde te gaan doen, het lijkt veel regelwerk, maar bijna alles gaat online en zodra je iets aanvraagt wordt het ook vrijwel meteen goedgekeurd. En op die manier zit ik nu in Australië voor de komende 10 maanden. Ik weet zeker dat ik hier enorm veel van ga leren en dat ik een tijd ga beleven die de rest van mijn leven bij mij zal blijven. 

Ben jij benieuwd naar wat ik allemaal mee ga maken en hoe ‘my story’ zich verder ontwikkelt? Volg deze reisblog dan zeker! Ik wil de komende maanden de hoogtepunten, de minder leuke tijden en vooral de gave foto’s met jullie delen. 

The future belongs to those, who believe in the beauty of their dreams.